Публикувано на: чт, Дек. 7th, 2017

На 60 години затвор е осъден лекарят на американския отбор по гимнастика

Бившият лекар на американския отбор по гимнастика Лари Насар бе осъден от Федералният съд в Мичиган на 60 години затвор по обвинения в детска порнография. От периода между 2003 и 2016 г. той е притежавал хиляди снимки и видеоклипове, показващи сексуално насилие над деца, за което се е признал за виновен.
През юли тази година започна делото на Насар, а присъдата му не подлежи на обжалване. Прокурорите, които имаха искане за максимално наказание го получиха  от съдия Джанет Неф и бившият лекар ще изтърпи присъдата си във федерален затвор.

„Това е справедлива присъда, той трябва да отговаря за своите действия. Трябва да го питате дали се е помислил за всемогъщ или е решил, че изпъква по някакъв начин“, бе категоричен съдията по делото.

Присъдата Лари Насар по обвинение в сексуален тормоз над бивши и настоящи състезателки ще бъде прочетена през януари 2018 г. Седем състезателки обвиниха 54-годишният лекар в сексуален тормоз по време на лечение в дома му в Лансинг, щата Мичиган и в клиниката му.

Носителката на три златни олимпийски медала Габи Дъглас е една от обвинилите Насар в сексуален тормоз. Пострадала е и олимпийската шампионка от Лондон 2012 Макайла Марони и златната медалистка – Али Райсман.

Коментари

Автор

-